BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

we are in love..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

truly in love?

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 26, 2010

kaler lanskap

wow.dah lame xupdate psl kerja.asik2 bab lawatan je..skrang tengah kelas, tapi rilek2 slambe dek2 je mengupdate blog..hihi..kenape..kerana s2dent kelas semester 2 ni hanya 4 orang.baik2 pula tu..ok..sebenarnya terpaksa ganti kelas en paed, seminggu woo dia mnyeksa diriku..ceh..pastu bes2 je ye g endau rompin..aish..jeles..dah le dekat ngan rumah sye..huwaaa....

mereka tengah menkaler lanskap..cantik juga.buat saya rasa gatal nak mewarna pula.hihi.takpe.ingat nanti nak beli buku mewarna lah.ben10.heh.tapi kalau buku sailormoon lagi saya suka kaler.

ok lah.saya nak mengedit dan memformat soalan exam pula sambil menonton pelajar menkaler lanskap.

Thursday, October 21, 2010

gambar seksi menggoda

eceh.tajuk xleh blah.pdhl seperti dijanjikan, nak upload pic p petrosains kan..terimalah:
















dengan kuasa bulan, akan menghukummu



sekian.kah2.sudahla pic kecik.1 plak tu.jahat kan..dah upload dlm fb.kalau nak wat lawatan bergambar, sile ke sini: http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=2101200&id=1221954573

*hati berbunga2 riang sejak semalam..hehee:)

Sunday, October 17, 2010

petrosains klcc,camera dan dot dot dot

blog ni dah ibarat mcm blog lawatan sambil belajar lak kan.hehe.
hari ni saya puasa woo..puasa ganti gantian & puasa untuk poket yang hampir kosong.oh.

petrosains:menarik, tertarik kau memang da bomb.ekeke. ditambah dengan penyambut tetamu yang sangat comel(haha, kawanku si illie farhana la), memang memukau betul petrosains tersebut berbanding akuaria.kalau dinisbahkan dengan peratusan pemukauan hasilnya adalah

                                       akuaria : petrosains (%)
keMENARIKan                     30 : 70
keMAHALan                         70 : 30
MUTU gambar                       20 : 80
keSERONOKANan            100 : 100      

bias x?keseronokan dua2 nak letak 100..kenapa??sebab memang saya seronok kalau bab berjalan2.itu memang saya suka.hehe.

gambar akan diupload kemudian.kali ini memang gambar boleh dikatakan bermutu berbanding dengan akuaria. xde la setanding DSLR Nikon d5000 yang bakal dibeli oleh incik ikhwan tu(xkira, mahu pinjam juga,mahu,mahu), kerana saya hanya menggunakan camera samsung ES55 yang biasa2 tu.sob sob..T_T

*incik,boleh x nak jugak DSLR,wat hantaran ?
request ini sudah pasti ibarat masuk telinga kiri, keluar ikut telinga kanan.hanya sekilas & tidak akn dilayan.T__T

mencuba burger mcD baru.black pepper spicy chicken mcdeluxe(hscmd).xde la sedap pun.erm.keras je tepung dia.xbes kalau dibandingkan dengan kesedapan gsb.mahukan peratusannya?

                              gsb: hscmd
keSEDAPan            99:1
keBESan                 99:1

membuat pemerhatian awal ke atas cincin.poyo ah kau.lambat lagi tp dah tengok2 ape kehal yop.ntah.walaupun pasti akan dibeli laaambaaat lagi.masih tiada sijil yang sah untuk berkahwin malahan ilmu memasak masih negatif lagi.oh oh.yang paling menjadi batu penghalang adalah..kerja saya.cepatlah confirm supaya saya dapat buat perkara lain seperti berpindah.bernaik gaji.berkursus wajib biro tatanegara,dan induksi.selepas selesai semua itu, baru boleh fikir masa depan lain.hum..

pemerhatian awal ke atas penempatan baru, boleh dikatakan memberansangkan.walaupun kalau ikut plan, perlu berulang pergi & balik>80 minit.wow.erm.xpe la.yang tu pun xperlu fikir lagi cuma otak saya memang pemurah dengan idea awal tentang isu itu.untuk pengetahuan:bab2 yang tu memang laju, kalau idea bab design..slooowwww macam siput.dah tengok macam2 design pun kadang2 xlayan jugak.nak sketch idea?haram...ape kehalnye yop.

ok la.gambar nanti next entry la masukkan.kan kabel xkejumpaan hari tu.hehe.sedang tunggu kabel jatuh ke riba.

bye2 adios

Thursday, October 7, 2010

berjumpa bakal mentua

sebelum tu kompius jap..mentua atau mertua atau mengtua?yang pasti saya belum mengtuakan diri.
ini cerita benar.bukan tajuk main2 mengenakan orang seperti tajuk entry sebelum ini.(igt x entry menuju alam perkahwinan).haha

ini memang cerita saya.pada syawal baru2 ini, saya memergikan diri ke rumah bakal..oh..bakal ke..gile perasan. (masa tulis ini penulis sedang blushig shing shing) mentua saya.ok.sebenarnya sangat segan dan malu (pemalu kan haku) tapi buat2 cool fever je la pada hari kejadian.meminum air dengan ayu dan memakan dengan anggun.haha.malu ok.malu..sekarang pun saya malu nak cerita.

result dia lulus 110% kan incik ikhwan??sungguh cemerlang gemilang & terbilang result memandangkan ibu bapa anda tidak tahu saya tidah tahu lansung mahir  memasak.haha.such a perfect good future daughter-in-law.sedangkan anaknya kata xpe, apatah lagi ibu bapanya,lagilah xpe.kot.(pepatah baru dicipta oleh saya tapi kenapa ada kot?)

itu sahajalah kali ni ye.xdapat mengulas lanjut.(penulis berase malu2 kucing comel teramat sehingga tidak dapat bercerita lagi,sekian)

saya si pemalu

Tuesday, October 5, 2010

fish-fishin-fishing at akuaria klcc

sempena hari cuti pada ahad yang lepas, saya telah memergikan diri ke akuaria bertempat di KLCC..tarikhnya 3/10/2010, bersama2 dengan mr ikhwan..bagi yang berminat, ini adalah bayaran masuknya:
untuk maklumat lanjut anda boleh layari: http://www.klaquaria.com/

gambar memang xberapa nak cun sebab guna phone camera je.camera ada tapi den pun xpaham kenapa nak tinggalkan camera kat umah.ish2.nyanyuk betul la beliau.hehe.jgn salahkan den, camera den bateri xde, kabel hilang xtaw letak mana.ops.itu tanda2 nyanyuk jugak kah??tidakkkk!!!

 ok.gambar xcantik tapi seronoknya adalah cantik.sangat cantik.paham x maksudnye? cukup la kalau saya katakan ianya adalah pengembaraan lawatan yang penuh liku2 & cabaran getir keseronokan.hehe.

p/s : jika datang jangan lupa membawa camera bermegapixel yang besar supaya anda tidak terkilan di kemudian hari-sekian-